Menu
Copy Oprema

Avtomatsko spajkanje srednje velikih (midsize) serij

Za srednje večike serije uporabljamo avtomatsko linijo:

- E by DEK

- Hawa 4482 Plus

- Heller peč 1707

- AO kontrola


 

Spajkanje manjših serij

 Za spajkanje manjših serij uporabljamo:

- ročni printer

- polavtomatski tiskalnik Ekra E2

- SMT center Paraquda

- Hanva 4482 Plus Pick&Place

- Peč – Reflow Oven

 

V našem podjetju za SMT polaganje uporabljamo večnamenski SMT center Paraquda, ki je nova generacija SMT »pick and place« strojev z zelo veliko zmogljivostjo za POLAGANJE in je namenjen za izjemno prilagodljivo proizvodnjo SMT komponent. Preizkušena tehnologija švicarskega podjetja Essemtec zagotavlja najvišjo natančnost ob neprekinjenemu delovanju.


Intuitivno delovanje, zelo prilagodljiv in hiter SMT center
SMT platforma Paraquda obdela vse vrste komponent - od 01005 do velikih sestavnih delov ali konektorjev. Je neprimerljivo

hiter in fleksibilen stroj za SMT polaganje.  Opremljen je  z Essemtec IEC - tehnologijo za izboljšanje kakovosti in povečanje fleksibilnosti proizvodnje elektronike. Zahvaljujoč enostavni integraciji s sodobnimi sistemi ERP načrtovanja in proizvodnje, je Paraquda je idealna oprema za proizvodnjo s spreminjajočimi razporeditvami komponent.

Ekra E2 pol avtomatski tiskalnik

Polavtomatski zaslon in matrica tiskalnika E2 je bil zasnovana za tiskanje različno velikih fleksibilnih in trdih podlag za aplikacije.

Lastnosti:
"Narejeno v Nemčiji" z visoko kakovostjo za največjo stabilnost in togost.
Poravnava natančnost: ± 10 um.
Veliko različnih prožnih in togih podlag se lahko natisne do 370 x 450 mm.
Upogljiv zaslon in držalo matrice za vse skupne zaslona / matrice velikosti do 620 x 740 mm (24 x 29 palcev) brez dodatnega adapterja.
Motorni pogon tiskanja z visoko ponovljivost.
Enostavno delovanje naprave.
Vse ustrezne podatke je mogoče shraniti.
Najhitrejša zamenjava izdelka.

Peč – Reflow Oven

Pretaljevanje površinskih komponent poteka po tehnoloških postopkih v posebni peči (Reflow oven): pretaljevanje z vročim zrakom.

RO300FC ogreva izključno z vročim zrakom (konvekcija) in jo lahko uporabljamo za različne naloge v spajkanju SMT komponent. Poleg vrhunske tehnologije, ki jo ponuja reflow peč, v procesu asembliranja veliko vlogo igrajo tudi izkušnje in znanje. Pomembno je, da sta temperatura in hitrost pomikanja komponent skozi peč ravno pravšnji in da so profili primerno izbrani.

Avtomatska optična kontrola AOI 3D

Za SMD komponente nudimo avtomatko optično 3d kontrolo na AOI stroju priznanega proizvajalca Saki. AOI kontrola je ena izmed pomembnih korakov kakovostne izdelave SMD komponent.

Prednosti:

Učinkovito odkrivanje napak z mikročipi z majhnimi deli.

Merilno območje višine je do 20mm z aktivno tehnologijo projekcij.

Vzorec površine se lahko meri iz vseh štirih smeri, brez mrtvega kota.

Prototipna linija

Za spajkanje prototipnih SMT tiskanih vezij uporabljamo polavtomatsko linijo LPKF. Linija LPKF je polavtomatski polagalnik za profesionalno opremljanje prototipnih  in maloserijskih tiskanih vezij s SMD komponentami. Omogoča nam hitro in natančno polaganje SMT komponent. S pomočjo štiri smerne tipkovnice lahko nadzorujemo vsak korak delovnega procesa.

 

SMT spajkanje

Za SMT spajkanje uporabljamo stroj za avtomatično spajkanje EBSO SPA 300-NC.

 

Linija za lasersko označevanje tiskanih ploščič

Povsem nova linija za lasersko označevanje tiskanih vezij, podjetja ASYS, se uporablja za ustvarjanje in označevanje črtne kode oz. serijske številke na tiskano vezje. Te so namenjene sledljivosti izdelka od proizvajalca do končnega potrošnika. Že dlje časa so te kode prisotne v industriji logistike in trgovine. Mednarodne smernice in standardi zadnje čase zahtevajo izdelke označene z črtnimi kodami.

Črno koda vžgemo direktno na površino tiskane vezja, zato postane zelo odporna na različne mehanske poškodbe in druge vplive. Omogočamo tudi sledljivosti označenih tiskanih vezij, skozi našo celotno proizvodnjo.

Za označevanje lahko uporabimo različne 1D (črtne kode) in tudi dve 2D kodi, DataMatrix in QR koda, ki ju lahko uporabljamo za različne namene.